• Levererar i Äppelbo, Vansbro, Dala-Järna, Nås, Björbo
Payment with Swish
Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Orkidejord

  • 89 kr

Orkidéer skall inte planteras i vanlig krukväxtjord utan i en luftig blandning av grova material, en särskild Orkidéjord. Passar till de flesta vanliga, lättodl

I lager.
Dela

Orkidéer skall inte planteras i vanlig krukväxtjord utan i en luftig blandning av grova material, en särskild Orkidéjord. Passar till de flesta vanliga, lättodlade orkidéerna i kruka som tillhör gruppen trädlevande orkidéer t ex  brudorkidé (Phalaenopsis), Oncidium, venussko (Paphiopedilum), Dendrobium och Cymbidium.

Orkidéer är vanliga krukväxter som relativt lätt kan fås att blomma om de bara får rätt skötsel. Plantera om din orkidé när den har blommat över. Skaka av den gamla jorden, sätt ner rötterna i en ny kruka och fyll försiktigt på med ny Orkidéjord. Tryck inte ner jorden, då blir det alltför kompakt i krukan. Orkidéjord är inte gödslad, så du får inte glömma att gödselvattna dina orkidéer. Jorden passar också till andra blommor som vill ha en grov jord, till exempel flamingoblomma.

Orkidéerna behöver inte vattnas ofta, någon gång varannan vecka räcker bra. Vid vattning sänks orkidén med odlingskrukan ner i rumstempererat vatten i ca fem min och får därefter droppa av ordentligt innan den sätts tillbaka i ytterkrukan.

4L säck